About Me
No entries.

Search



Statistics
Total posts:  8
Total comments:  2
Today's visitors:  1
Total visitors:  40671

Blog Archives

Calendar

Friends

Slideshow

Defekt webcam - Lenovo 3000 N200

Lenovo 3000 - N200 . Fejl på webcam

Så blev det min egen gl. Lenovo's tur til at drille.
Igennem den senere tid var webcam'et begyndt at svigte, nogle gange virkede det, andre gange ikke.
Efter at have re-installeret windows af flere gange, for så at virke, senere for at svigte, typisk efter at have opdateret med div. windows opdateringer, og drivere, ja så var det nærliggende at tror at fejlen lå i software og drivere. Da jeg købte computeren havde den nemligt også lidt svært ved at finde webcam'et.

Til sidst måtte jeg erkende, at der måtte ligge en hardware fejl til grund for fejlen. Jeg gik i gang med at fjerne tastatur og dækslet med powerknap og knapper for lyd mv., dog uden at afbryde kablet til tastaturet. Jeg fik startet computeren op og imens den var igang, fik nørklet med div. ledninger, herunder kabel til web cam, og kunne hører den klassiske lyd som når man tilslutter/afbryder et USB stik.... aha! det var en løsforbindel = knækket ledning til webcam.

En søgning på FRU nr. (reservelsnummer) ved IBM, fandt weccam delen, men desværre fremgik det ikke klart om selve kablet var inkluderet. Et opkald til Service Gruppen hjalp, men prisen for cam og kabel løber hurtigt op :-(

39T7463  Camera Chicony  pris 515,00 kr.

Ordre under 500,00 kr tillægges ekspeditionsgebyr på 95,00 kr, fragt 85,00 kr.
Alle priser er ex. moms

 

Efter lidt søgning på nettet fandt jeg en brugt reservedel på ebay i England, ganske vist fra en anden type Lenovo, men jeg skulle kun bruge kablet, pris lev. til døren ca. 110 kr. :-)

Reservedelen kom i dag, så udskiftningen kan begynde.

Billed 1

 

Her er reservedelen:

billed 2

 

Vi er klar

billed 3

 

Dæksel med "powerbar" er fjernet

 

Tastaturet er fjernet

 

Så kom vi ind til sagens kerne.

Det er nede ved venstre hængsel at der er et knæk på ledningen, men knækket er ikke synligt, da ledningen er godt skærmet i metalisk kappe, men åbenbart ikke godt nok

 

 

Kablet er udskiftet, og der er billede igen ! (YES)

 

Så kan vi skype lidt igen :-)

Sort skærm Levono T61 - type 7664-1FG

Så har jeg lige reddet en Lenovo T61 fra skrotpladsen

Problem:

Lenovo T61, der efter en genstart startede op med sort skærm. Dvs. ingen boot logo eller noget som helst. Der var heller ikke nogen BEEP KODER ved opstart.

Første forsøg var at fjerne og ombytte RAM klodser, da jeg tidl. har oplevet at fejl på disse kan give de mest mærkelige fejl på computeren. Men det hjalp ikke her. Så fjernede jeg CMOS batteriet for at nulstille computeren helt. Nu startede den op men stadigvæk med sort skærm, men nu også med BEEP KODER, 1 langt beep, og 2 korte.

BEEP koder:

I følge ThinkWiki http://www.thinkwiki.org/wiki/Error_Codes_and_Beep_Codes, betyder det at der er fejl på:

- bundkort
- grafikkort eller
- LCD skærmen

Da computeren havde haft en pause og jeg førsøgte at starte den igen, fik jeg et kort øjeblik boot logo skærmen at se, og ud fra det, burde LCD'en ikke være defekt. Jeg kom til at tænkte på de 2 HP/Compaq maskiner jeg har lavet med sort skærm, og besluttede prøve tricket med at varme GPU'en op og se om det kunne få liv i grafikken igen.

Jeg starter med at skille maskinen af. Det er heldigvis MEGET nemt med disse Lenovo'er, ikke som på HP/Compaq maskinerne.

 Billed1

 

Desværre fik jeg ikke taget et billed af CPU blæseren inden jeg rensede den, men den så faktisk ikke beskidt ud. Først da jeg rensede den med trykluft, opdagede jeg at der kom ret meget skidt ud af køleribberne. Så konklusionen må være, at hvis den sorte skærm skyldes overophedning af GPU'en, så er det helt sikkert fordi at den ikke er blevet kølet nok.

 GPU'en er afskærmet i krafttigt aluplade, da jeg varmede den op (her har jeg lige givet den pasta)

Billed2 

 

Så skal den samles, og er klar til test

Billed3

 

 Boot skærm (YES)

Billed4

 

Ja nu har den så kørt i 2 døgn med bla. diskfragmentering oprydning mv.

Billed5

 Billed6

Så håber jeg den kan lidt igen den gode Levono T61 (type 7664-1FG)

Synology DS207+, forbedring af støj og ventilation

For nogle år siden købte jeg min første NAS og valgte en Synology DS207+, men ret hurtigt syntes jeg dog at lydniveuet var sådan lige lidt i overkantet når blæseren kørte.

Efter at have læst i denne Wiki http://forum.synology.com/wiki/index.php/How_to_silence_the_DiskStation_207%2B_(or_209) syntes jeg at jeg var klar til selv at ændre lidt på min DS207+.

Jeg valgte at udskifte blæseren og efter den vejledning som der står om i Wiki'en, og det var faktisk ret nemt. På det tidspunkt kunne jeg ikke lige finde en Papst 612F/2L blæser, men valgte at prøve en NorthQ (NQ-3700 FAN). Det er en 60x60x10mm blæser og den orginale er en 60x60x20mm Evercool blæser. De er ikke ens, og NorthQ blæseren levere helt sikkert ikke den samme luftmængde som den orginale selvom jeg ikke monterede den medfølgende omdrejningssænker (modstand med stik på).

For at kompensere for den svagere blæser valgte jeg at øge luftindtaget til ca. det dobbelte, derfor fjernede jeg hver anden ribbe i bunden af min DS207+ så der var størst muligt hul og mindst muligt modstand som den nye blæser skulle overvinde. Det skal siges at jeg bruger 2 stk. Western Digital Green Power Diske Raid edition (WD RE2-GP WD1000FYPS) og de bliver i sig selv ikke så varme. Den højeste temperatur jeg har set på diskene er omkring 44 grader.

Her ses den orginale blæser/sokkel
Den originale blæser og sokkel

Her er den nye blæser/sokkel
Den nye blæser/sokkel

Her er den nye blæser på plads
Den nye blæser

Her ses den nye blæser, bemærk, pga. den kun er 10mm tyk i forhold til den orginale der 20mm,
giver det også lidt mere "luft omkring det hele".
Blæser

Blæseren set fra en anden side

Blæseren set fra en anden side

Den nye blæser

Det nye ventilationsgitter i bunden

Mine indlæg i div. forums: 
http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=17618
http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=140&t=22029

Jeg har dog netop udskiftet min DS207+ til en DS211+ idet at DS207+ var ved at være lidt belastet af alle de services der kørte på den især efter jeg lagde Sqeezebox Server på den, som server til min Squeezebox Radio og Reciver. Sqeezebox Server bruger en del hukommelse og Synology anbefaler til den seneste version at man mindst har en NAS med 256MB Ram og DS207+ har kun 128MB, datablad her.

Den nye DS211+ har iø. et godt lavt lydniveu, så det bliver ikke nødvendigt at ændre på den.

 

 

ACER Travelmate5520 - Hot CPU

Så har jeg lige renset en ACER, dels for spyware og check for virus.

Under viruscheck gav maskinen dog BSOD og genstartede.
Det skulle vise sig at CPU/GPU blevt virkeligt varme under scan for Malware...helt op til 77grader, så turde jeg ikke lade den køre mere og det selvom Athlon 64 X2 kan klare 63–75 grader C.
(Kilde http://www.cpu-temp.com/normal-cpu-temperature.asp)
Men det er nok ikke anbefalelsesværdigt at lade CPU'en køre med den høje temperatur.

CPU/GPU temp før rensning

 

CPU/GPU efter rensning (uden den store belastning)

CPU/GPU efter rensning (høj belastning)

CPU-blæser før rensning, den ser ikke så beskidt ud, men der sad en stor tot uld i ribberne (kan ikke ses med det blotte øje, men kom frem da blæseren blev renset med trykluft).

 

CPU- blæser efter rensning

Værktøjer brugt til rensning af Malware, Viruscheck, og Diskfragmentering

Malwarebytes : http://www.malwarebytes.org/
Viruscheck - Dr. Web CureIt (offline-scanner : http://www.freedrweb.com/cureit/
Diskframentering, Perfect Disk : http://www.raxco.dk/default.asp?page=produktgruppe&PGID=72&type=v1
Hardware sensormonitor : http://www.hmonitor.com/

Rep. af HP Pavillion DV9000 DV6000 DV2000 C700 serie

Så jeg har lige gennemført en reparation af en HP Pavillion DV6000 serie.

Problem: Sort skærm og 3 beep, derefter død = ingenting.

Efter lidt søgen på Google er der noget der tyder på at HP Pavillion DV6000 serien lider af en medfødt hardwarefejl i form af dårligt køling/layout af motherboardet... if.andre med samme problem. Tilsyneladende bliver grafikchippen overophedet og lodninger bliver dårlige,"køletapen" mister sin funktion.

Derfor har HP måtte udvide sin garanti if. dette. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=en&dlc=en&cc=uk&docname=c01087194

Fandt vedledning til rep. her.. ja det var en større omgang, men nu virker den. Har dog ikke monteret ekstra køleprofiler som vist i videoerne.

http://www.youtube.com/watch?v=JEpnqhRYGLw
http://www.youtube.com/watch?v=bnkQNmKauEc&feature=channel
http://www.rebootit.biz/services/hewlett-packard-hp-dv9000-dv6000-dv2000-c700-blank-screen-issue

 

 

 

 

 

1 2
Photo station